Tillsammans arbetar vi för individens bästa varje dag och socialförvaltningen präglas av ett välkomnande klimat där du är en del av vår helhet.
Vi tror att de som är närmast kärnverksamheten har bäst kännedom om vilka behov som behöver tillgodoses. Arbetet sker i en tillitsstyrd organisation som litar på att du alltid gör ditt yttersta för de vi är till för.
Som medarbetare i socialförvaltningen i Lysekils kommun finns det goda möjligheter att utvecklas i din roll och inom dina ansvarsområden.
Är du intresserad av att jobba inom Socialförvaltningen?
Läs mer här
Biståndshandläggare
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som biståndshandläggare? Det är ingen slump att jag har hamnat i kommunen och arbetar som biståndshandläggare. Jag arbetade på försäkringskassan i många år och kom under den tiden på att jag ville arbeta ännu närmare människor än arbetet där utvecklades till. Jag valde då att utbilda mig till Socionom. Efter min utbildning arbetade jag som sjukhuskurator i 8 år och under den tiden arbetade jag såklart med sjuka men även till stor del med äldre som hade svårigheter och sjukdomar av åldrandet. Arbetet som biståndshandläggare kommer inte så ofta ut som lediga fasta tjänster så jag valde till och med att hoppa på ett vikariat för att sedan få en fast anställning och det har jag inte ångrat. Jag kände att ja ville arbeta inom kommunens äldreomsorg för att ännu mer konkret och närmare arbeta för att underlätta för äldre, sjuka eller på annat sätt funktionsnedsatta.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det bästa med mitt jobb är att det är ett arbete som är omväxlande och roligt. Dagarna blir aldrig tråkiga då den ena dagen inte är den andra lik. Man får vara flexibel och man har möjlighet att till största delen planera sina dagar fritt. Det är en frihet under ansvar som innebär att man arbetar till viss del självständigt med hembesök och utredningsarbete utöver de möten man har med kollegor och samverkansparter. Samverkan är med kollegor inom samma enhet och vid andra enheter samt vårdgivare utanför kommunen. Att samverka, arbeta tillsammans, för att göra det bättre för människor är det roligaste som finns.
Hur kan en typisk arbetsdag se ut?
Som biståndshandläggare planerar du din egen dag. Det är vissa möten som är inbokade för samverkan med andra parter så som t ex primärvård och sjukhus eller kollegor. Dagen börjar ofta med att kontrollera de samverkanssystem vi har för att se vad som behöver arbetas med. Vi har telefontid en timme på morgonen då vi får in ansökningar, orosanmälningar mm. Det kan sedan vara så att vi har inbokade vårdplaneringar eller hembesök för ansökningar om insatser eller uppföljningar av pågående ärende. Vid dessa möte möter vi kanske den enskilde, anhöriga och omvårdnadspersonal och samlar in fakta som vi sedan tar med till vår utredning för beslut om rätten till insatser enligt Socialtjänstlagen. En typisk arbetsdag innehåller många olika kontakter där man arbetar med behov som kommit upp för tillfället. Det kan vara olika akut karaktär på dessa och då blir det biståndshandläggarens uppgift att bedöma det.
Vad krävs för att jobba som biståndshandläggare?
Ett bra bemötande med en stor förmåga att lyssna och analysera är viktigt i arbetet som biståndshandläggare. Det är sedan viktigt att man ha en förmåga att skriva en utredning som följer lagar och riktlinjer vi är ålagda att följa. Det är därför viktigt med en passande utbildning så som helst Socionom eller Socialpedagog. Det är där man utbildar sig att utreda samt får den juridik man behöver. Inom äldreomsorgen arbetar vi oftast med gynnande beslut men det är också viktigt att kunna möta människor med ett avslag av deras ansökan, att kunna förklara varför det blev avslag och vara behjälplig vid eventuell överklagan. I dessa situationer är ett bra bemötande mycket viktigt. De beslut som vi biståndshandläggare tar kan ibland påverka en pesons hela livssituation.
Vilka fördelar ser du i att arbeta i en kommunal verksamhet?
Fördelen med att arbeta i en kommunal verksamhet är att det finns en stor samlad kompetens, många kollegor, som man kan diskutera ärenden med och få vägledning i vid beslut. Det finns också en möjlighet att få lära sig och arbeta med olika arbetsuppgifter hos samma arbetsgivare då kommunens arbete spänner över många olika områden. Att arbeta inom kommunen ger också enligt mitt sätt att se det en möjlighet att vara med att påverka både myndighetsarbetet och utförandet av våra beslut eftersom det är samma arbetsgivare som ger en närhet till varandra. Vi har ett gott samarbete med den enskildes bästa i fokus.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Jag tycker att mitt arbete är det viktigaste i Sverige eftersom det handlar om att hjälpa och göra skillnad för människor som är i situationer där vi förmodligen alla hamnar någon gång i livet. Det är vid åldrande, sjukdom och funktionsnedsättning. Jag vill då vara med och påverka det som är möjligt, att göra det så bra som möjligt i dessa situationer.
Arbetsterapeut
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att du har valt att arbeta som Arbetsterapeut?
Jag vill jobba med människor och se till hela människan. Det är spännande att träna personer genom olika aktiviteter.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det är ett flexibelt arbete. Man stöttar personer till att bli mer självständiga. Det handlar om att göra skillnad i deras vardag som underlättar för dem.
Hur kan en typisk arbetsdag ut?
Planering, samverkan och vårdplaneringar, hembesök och dokumentation. Jag jobbar i Trygghemgång och tar emot personer som har legat på sjukhus och har ett förändrat vårdbehov.
Vad krävs för att jobba som Arbetsterapeut?
3 årig högskoleutbildning plus legitimation. Man behöver vara flexibel, lyhörd och ha ett gott bemötande.
Vilka fördelar ser du med att arbeta i en kommunal verksamhet?
Det är en stor variation, alla dagar kan se olika ut. Man har närhet till personal och anhöriga. Man träffar patienten i dess hemmiljö och inte på en mottagning vilket blir mer personligt.
Vad gör ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Mer självständighet och möjlighet att leva ett aktivt och liv, det ger mig ökad livskvalité.
Finns det något annat du vill tillägga som du känner är viktigt för att ge en positiv bild av Lysekils kommun?
Lysekil är en vacker liten stad. Det är en god samverkan mellan alla olika aktörer.
Undersköterska
(Klicka för mer information)
Hur kommer det sig att valt att arbeta som undersköterska?
För att jag trivs att jobba med människor och ville ha ett yrke där jag gör skillnad och utvecklas i. Att få hjälpa människor att bli bra eller bättre från sina besvär. Man gör skillnad varje dag.
Vad är det bästa med ditt jobb tycker du?
Det bästa med mitt jobb är att det jag gör är meningsfullt. Att kunna hjälpa människor att må så bra så möjligt. Att jobba med människor i olika situationer som av olika anledningar och på olika sätt behöver min hjälp. Som undersköterska ger jag inte bara praktisk vård, jag är också den som lyssnar, förstår, uppmuntrar och stödjer det friska hos människor och underlättar. Att brukaren/individen ska känna sig trygg och få vardagen att gå ihop.
Hur kan en typisk arbetsdag se ut?
Jag börjar mitt pass kl 7.00. Då kommer jag oftast en stund före att ta mig en kopp kaffe loggar in på datorn kollar dokumentation, prata med kollegor. Loggar in i telefonen där har vi vårt schema. Åker till olika brukare/ individer för att ge dem stöd och underlättar vardagen i deras egna hem. Jag hjälper dem med personlig hygien, mediciner, sårvård, städ, inköp och promenader eller annat behov som de har fått beviljat. Man ger dem även trygghet och uppmuntran. Vissa dagar är jag utlånad till hemsjukvården för att stötta upp sjuksköterskorna i deras utförarroll som med tex provtagning och omläggningar.
Vad krävs för att jobba som undersköterska?
Man ska ha gått en utbildning inom vård- och omsorg och tagit examen. Man kan även validera in sig till undersköterska om man har arbetat tidigare som vikarie som vårdbiträde.
Hur är det arbeta i en kommunal verksamhet?
Det är en trygg anställning. Det finns möjligheter att utvecklas och att få lära sig och arbeta med olika arbetsuppgifter hos samma arbetsgivare.
Vad gör att ditt jobb till ett av Sveriges viktigaste?
Att arbeta som undersköterska är ett viktigt arbete då vi alltid behövs inom omsorgen. Att finnas till och kunna hjälpa varje enskild individ av olika anledningar och olika situationer och kunna få bo kvar i sitt eget hem.
Varför rekommenderar du Lysekils kommun som arbetsgivare?
Jag känner att mina chefer som går efter kommunens riktlinjer ser och följer de lagar som är satta för att ge en bra vård och omsorg. Att det förbättras i verksamheten med möjlighet till kompetensutveckling och vidareutveckling inom olika områden.
Vård och Omsorg,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-11-21
Gullmarsgymnasiet ,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-12-01
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-12-01
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Kommunstyrelseförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-12-01
Vård och Omsorg,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-11-17
Samhällsbyggnadsförvaltningen - Fastighetsavdelningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-11-17
Arbetslivsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-11-24
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-11-10
Utbildningsförvaltningen,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-12-01
Vård och Omsorg,
Lysekil
Sista ansökningsdatum 2024-12-06
Besöksadress: Kommunhuset, Kungsgatan 44 Postadress: 453 80 Lysekil
Telefon: 0523-61 30 00